VW T1 Samba Sunroof Deluxe

139,00

Excl. BTW: €139,00

Model:
coming-soon-vw-t1-samba

Omschrijving

GEEN EXTRA FOTO'S ZIE LINK VOOR VIDEO: youtube

Oorspronkelijk werden Volkswagenbusjes ingedeeld volgens het aantal ramen dat ze hadden. Het model waar het hier om gaat had 23 ramen. Om onderscheid te maken tussen de gewone 23-ramer en de luxe uitvoering werd de naam Samba bedacht.

De Samba had aan de zijkant in plaats van een schuifdeur twee draaiportieren. Daarnaast hadden de Samba's een stoffen zonnedak dat open geschoven kon worden en in de zijkanten van het dak zaten panoramaramen. Volkswagen maakte destijds reclame door voor te stellen dat de Samba gebruikt kon worden voor  touristische tochten door de Alpen. De Samba's werden in de jaren populair als hippiebus.

De Samba werd standaard in twee kleuren gespoten. Meestal was het bovenste deel wit en het onderste deel gekleurd. De gekleurde delen werden gescheiden door een sierstrip. Verder had de bus een zogenaamde "pet". Dit betekent dat het dak een stukje doorliep voorbij de voorruit. De ramen hadden verchroomde lijsten en de wagen had een uitgebreider dashbard dan de gewone T1.

Het idee van de Samba werd losgelaten toen Volkswagen de opvolger, de T2, in productie nam. Tegewoordig wordt de Samba bus gezien als 1 van de meest iconische auto ontwerpen ooit gemaakt.


PRAKTISCHE INFORMATIE HUREN:


Graag boeken op onze vernieuwde website:
OLDTIMER-HUREN.NL

Beschikbare opties:

Beoordelingen (1)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder