VW T1 Samba Sunroof Deluxe

149,00

Excl. BTW: €149,00

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
coming-soon-vw-t1-samba

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Oorspronkelijk werden Volkswagenbusjes ingedeeld volgens het aantal ramen dat ze hadden. Het model waar het hier om gaat had 23 ramen. Om onderscheid te maken tussen de gewone 23-ramer en de luxe uitvoering werd de naam Samba bedacht.

De Samba had aan de zijkant in plaats van een schuifdeur twee draaiportieren. Daarnaast hadden de Samba's een stoffen zonnedak dat open geschoven kon worden en in de zijkanten van het dak zaten panoramaramen. Volkswagen maakte destijds reclame door voor te stellen dat de Samba gebruikt kon worden voor  touristische tochten door de Alpen. De Samba's werden in de jaren populair als hippiebus.

De Samba werd standaard in twee kleuren gespoten. Meestal was het bovenste deel wit en het onderste deel gekleurd. De gekleurde delen werden gescheiden door een sierstrip. Verder had de bus een zogenaamde "pet". Dit betekent dat het dak een stukje doorliep voorbij de voorruit. De ramen hadden verchroomde lijsten en de wagen had een uitgebreider dashbard dan de gewone T1.

Het idee van de Samba werd losgelaten toen Volkswagen de opvolger, de T2, in productie nam. Tegewoordig wordt de Samba bus gezien als 1 van de meest iconische auto ontwerpen ooit gemaakt.


PRAKTISCHE INFORMATIE HUREN:
(Let op!) Arrangementen zijn alleen mogelijk om te boeken in het weekend. (Zaterdag en zondag).

Tijdens deze arrangementen dient u zich te houden aan de aangegeven route. Wilt u vrije besteding? Vul dan een complete dag in.

Tijdstippen voor de arrangementen:
Ochtend dagdeel 9:00 t/m 12:30
Middag dagdeel 14:00 t/m 17:30
Avond dagdeel 18:30 t/m 22:00 ( mits het nog licht is)


(Let op. vul altijd de juiste hoeveelheid personen in. Dus mocht je aangeven ik hoef maar een mand/borrelpakket voor 2, maar je komt met 6 personen dan geldt er een toeslag van 5,- per persoon van welke geen pakket geboekt is. Deze maatregel moeten we treffen aangezien de oldtimers bij meer personen ook meer belast wordt. Wat automatisch op langere duur ook meer onderhoud oplevert. Om dit probleem op te lossen hebben we dit in een pakket omgezet. Bedankt voor uw begrip)

Beschikbare opties:

Selecteer een dagdeel!  

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder